Wykonanie

Potrzebujesz tylko
trzech składników, by móc zajadać się pysznymi ciepłymi różyczkami.Jest to świetny dodatek do
lodowych deserów.Przepis ze zdjęciami krok po kroku.Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).Składniki*:
ciasto francuskiecukier puderokoło dwóch
jabłek* przed wstawieniem do piekarnika różyczki można posmarować roztrzepanym
jajkiem, ale nie jest to konieczne.
Jajko spowoduje, że
ciastko będzie się ładnie błyszczeć.Wykonanie:1.
Jabłka pokrój na bardzo cienkie plasterki (użyłam mandoliny).

2. Przekrój plastry na pół.

3. Podziel
ciasto francuskie (Ciasto dobrze jest rozwałkować - szybciej się wtedy upiecze) na paseczki. Można je nakłuć widelcem.

4. Układaj na paseczku plastry
jabłka. Lekko je dociskaj.


5.
Zwiń paseczek w rulonik.

6. Zlep końcówkę z
ciastem.


7. Wyłóż różyczki na blat tortownicy obłożony papierem do pieczenia.

8. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe
ciastka będą lekko złotawe.9. Gorące róże posyp
cukrem pudrem.Smacznego :)