ßßß Cookit - przepis na JABŁKOWE RÓŻYCZKI (tylko 3 składniki!)

JABŁKOWE RÓŻYCZKI (tylko 3 składniki!)

nazwa

Wykonanie

Potrzebujesz tylko trzech składników, by móc zajadać się pysznymi ciepłymi różyczkami.
Jest to świetny dodatek do lodowych deserów.
Przepis ze zdjęciami krok po kroku.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).
Składniki*:
ciasto francuskie
cukier puder
około dwóch jabłek
* przed wstawieniem do piekarnika różyczki można posmarować roztrzepanym jajkiem, ale nie jest to konieczne. Jajko spowoduje, że ciastko będzie się ładnie błyszczeć.
Wykonanie:
1. Jabłka pokrój na bardzo cienkie plasterki (użyłam mandoliny).
2. Przekrój plastry na pół.
3. Podziel ciasto francuskie (Ciasto dobrze jest rozwałkować - szybciej się wtedy upiecze) na paseczki. Można je nakłuć widelcem.
4. Układaj na paseczku plastry jabłka. Lekko je dociskaj.
5. Zwiń paseczek w rulonik.
6. Zlep końcówkę z ciastem.
7. Wyłóż różyczki na blat tortownicy obłożony papierem do pieczenia.
8. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe ciastka będą lekko złotawe.
9. Gorące róże posyp cukrem pudrem.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2014/01/jabkowe-rozyczki-tylko-3-skadniki.html