Wykonanie
Pyszne kotlety
schabowe..pachnące
czosnkiem..a dokładniej
solą z dodatkiem
czosnku ..polecam.
Sól czosnkowa jest świetnym dodatkiem do różnych potraw..mój mąż uwielbia
czosnek [ w
sumie to najbardziej świeży], ale ja i córki wolimy jednak dodatek
czosnku w takiej postaci.U mnie panierka jest z
mąki i
kaszy kukurydzianej..ale można zrobić i tradycyjnie z
bułki tartej.
schabjajkasól czosnkowa
mąkakasza kukurydziana
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.
Jajka roztrzepać razem z
solą czosnkową,
mąkę wymieszać z
kaszą kukurydzianą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w
mące z
kaszą.Usmażyć na rumiano z obu stron.


Skład
soli czosnkowej :
sól kuchenna,
czosnek granulowany, ekstrakt
czosnkuZastosowanie : do nacierania i marynowania
mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup,
sosów,
steków, kotletów,
mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z
grzybów oraz
serów