ßßß Cookit - przepis na Schabowy..pachnący czosnkiem

Schabowy..pachnący czosnkiem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Pyszne kotlety schabowe..pachnące czosnkiem..a dokładniej solą z dodatkiem czosnku ..polecam.Sól czosnkowa jest świetnym dodatkiem do różnych potraw..mój mąż uwielbia czosnek [ w sumie to najbardziej świeży], ale ja i córki wolimy jednak dodatek czosnku w takiej postaci.U mnie panierka jest z mąki i kaszy kukurydzianej..ale można zrobić i tradycyjnie z bułki tartej.
schab
jajka
sól czosnkowa
mąka
kasza kukurydziana
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z solą czosnkową, mąkę wymieszać z kaszą kukurydzianą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w mące z kaszą.Usmażyć na rumiano z obu stron.
Skład soli czosnkowej : sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku
Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/03/schabowypachnacy-czosnkiem.html