Wykonanie
Dawno nie robiłam krokietów z
parówkami i
serem..i wczoraj zaszalałam..nasmażyłam " stos" naleśników..a
potem było zawijanie , panierowanie ..i smażenie..Ja oczywiście zwiększyłam proporcje ciasta na naleśniki..
1,5 szkl.
mąki pszennej2 szkl.
mleka1
jajosólWszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować. Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie
łopatką.
naleśniki
ser żółtyparówkijajkabułka tartaUsmażyć naleśniki według dowolnego przepisu .Na każdym ułożyć plastry
żółtego sera i kawałki
parówek. Zwinąć [według gustu] , obtoczyć w
jajku i panierować w
bułce tartej.Usmażyć.