Wykonanie

Przepis na domową
mozarellę czekał w kolejce do wypróbowania sporo czasu..a znalazłam go dawno temu w gazetce Przyślij przepis..i widziałam w necie , że z tego przepisu skorzystało już sporo osób..
przyprawa tzatziki, a dokładniej
czosnek z tej
przyprawy jest bardzo wyczuwalny..więc jeśli ktoś nie lubi
czosnku radzę zmniejszyć ilość
przyprawy..400 ml
śmietany 18%4 łyżki
majonezu1 opakowanie
przyprawy tzatziki [można dać mniej]2,5 dag
żelatyny1/2 szkl.
wodypieprzŻelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie, ostudzić.
Śmietanę miksować z
majonezem,
pieprzem i
przyprawą tzatziki ok. 2 minut na gładką masę.Następnie dodać
żelatynę i jeszcze chwilę zmiksować.Masę szybko przełożyć do pojemników (3 ok. 200 ml).[ ja przełożyłam do silikonowej foremki na mufinki].Wstawić do lodówki do stężenia.