Wykonanie
4
serki waniliowe2
galaretki o różnych smakach2
galaretki czerwonebiszkoptytruskawkiBiszkopty ułożyć w tortownicy.
Czerwone galaretki rozpuścić w 1 litrze wrzątku. Odstawić. 2
galaretki rozpuścić osobno w szklance wrzątku.Kiedy przestygną, do każdej dodać połowę
serka i dobrze wymieszać, najlepiej trzepaczką. Jedną masę wylać na
biszkopty i włożyć do lodówki. Gdy się dobrze zetnie, wyjąć i powoli wlać drugą masę .[ u mnie było wlane prawie od razu i wyszła taka mieszanina]Włożyć z powrotem do lodówki, by się ścięła.
Truskawki umyć i odszypułkować, przekroić na pół. Ułożyć na zastygniętych serkach i zalać tężejącą
galaretką.Schłodzić.Przypominam i zapraszam do konkursu .