Wykonanie

Ciekawy sposób na smaczne połączenie
banana i
czekolady. Przepis podpatrzyłam na blogu Pysznie , pyszniutko i przepis cytuję za autorką tego wspaniałego bloga.3 spore
banany1 opakowanie okrągłych malutkich
biszkoptów15 dkg
czekolady gorzkiej9 dkg
margaryny (najlepsza
Planta)Wykonanie:
Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry ( najlepiej około 0,5 cm grubości).
Biszkopty przełożyć
bananami. Rozpuścić, najlepiej w mikrofali
margarynę Plantę, następnie pokruszyć do niej
czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence. W ciepłej polewie zanurzać
biszkopty przełożone
bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym. Pozostawić do zastygnięcia. Bis zkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie .