Wykonanie
Sałatka inaczej :)Tak przygotowane roladki można podawać jako przystawkę, ale sprawdzą się także w roli dekoracji półmiska z wędlinami/warzywami/serami lub sałatki.Składniki:Długi
ogórek wraz ze skórką
WędlinaSałata rukola/roszponkaMarynowana lub świeża
paprykaMajonez lub
twarożek ziołowywykałaczkiWykonanie:
Ogórka pociąć wzdłuż na bardzo cienkie plasterki-wstążki. (Ja robię to używając tarki do mizerii.)Na końcu każdej ogórkowej „wstążki” położyć 1/3 łyżeczki
majonezu (lub
twarożku) oraz „bukiecik” z
sałaty,
wędliny i paseczka
papryki. Zwinąć całość w roladkę i spiąć wykałaczką.Uwaga:)Tak przygotowane roladki nie mogą długo czekać na podanie, ponieważ po 2-3 godzinach więdną.Ogórkowymi wstążkami można także owinąć kulki
sera koziego lub
mozarella.Smacznego:)