Wykonanie

To bardzo prosty a jakże pyszny deser. Do jego zrobienia zainspirowała mnie reklama pewnej firmy produkującej
soki –
truskawkowego z nutą
mięty ogrodowej. Tej ostatniej mam cały zagon i jeszcze się rozrasta, prowokując nas do wykorzystywania jej w MohitoZebrałam więc sporą garść dorodnych listków, posiekałam drobniutko i oto co powstało :Duże
truskawkigarść listków
miętyczubata łyżka
cukru kryształu
bita smietanaMiętę bardzo drobno siekamy, wkładamy do miseczki, dosypujemy
cukier i ucieramy dokładnie, aż puści sok, ale część
cukru zostanie w formie kryształków.Umyte i odszypułkowane
truskawki układamy na
bitej śmietanie i posypujemy
miętą z
cukrem. Schładzamy w lodówce i zajadamy w upalny dzień.
Mięta bardzo pasuje do
truskawek , a dodatek
śmietany czyni deser atrakcyjniejszym. Osoby przestrzegające diety mogą sobie
śmietankę odpuścić.Smacznego !

Smacznego