Wykonanie
Latem i wczesną jesienią, w czasie obfitości
owoców i warzyw staram się podawać ich moim domownikom jak najwięcej, aby zgromadzic zapasy witamin na zimę i zwiększyć odporność. Sałatki
owocowe robię dośc często, bo w takiej formie łatwo „przemycić ”
owoce tym, którzy nie zjadają ich zbyt chętnie…Kiedy na targu kupiłam piękne malinówki i po rozkrojeniu zobaczyłam, że w środku są różowe, zaraz pomyślałam o różowej akcji Szarlotka.
Sałatka, która powstała jest pyszna, zdrowa i kolorowa :4
jabłka malinówkikilka
śliwek węgierek3
gruszki5
brzoskwińsłodki
sok jabłkowyJabłka i
gruszki obieramy, kroimy w „pomarańczkę”. Na podobne kawałki kroimy
brzoskwinie i
śliwki. Mieszamy wszystko, polewamy
sokiem jabłkowym i zajadamy ze smakiem.Smacznego !