ßßß
            
        
Upały trwają, jabłka się sypią – stąd pomysł na taki serniczek. Smaki jabłkowo-miętowe uwielbiam,serniki też – dla mnie to idealny letni deser .2 serki waniliowe homogenizowanegalaretka agrestowa i łyżka żelatyny3/4 szklanki musu jabłkowegokilka listków świeżej miętyGalaretkę wraz z żelatyną rozpuszczamy w szklance wrzątku, dodajemy listki mięty, studzimy dokładnie mieszając. Gdy galaretka zaczyna zastygać wyjmujemy miętę , dodajemy mus jabłkowy i serki, ubijając lekko trzepaczką. Wlewamy do odpowiedniego naczynia i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Ale już po kilku godzinach orzeźwiający deserek jest gotowy.U mnie w ten upał rozszedł się błyskawiczne.Smacznego !Serniczek zdobył pierwszą nagrodę w słodkim konkursie Winiar na blogu Joli i PiotraDodatkowo stał się źródłem mojej wielkiej dumy, bo nastoletni wnuk mojej najstarszej siostry zrobił go samodzielnie według przepisu na rodzinną uroczystość, sprawiając wszystkim pyszną niespodziankę