Wykonanie
            Czas na 
marchewkowy podwieczorek. Nasza propozycja to pyszna 
galaretka przygotowana ze świeżo wyciśniętego soku z 
marchewek. Intensywna w smaku, mocno marchewkowa, zdecydowanie lepsza niż kupne 
galaretki owocowe, choć mniej słodsza :)

Czas przygotowania 5 minut + kilka godzin chłodzeniaIlość porcji: 2-4Składniki:1 litr świeżo wyciskanego soku z 
marchewek4-5 łyżeczek 
żelatynyListki 
mięto do ozdoby
Żelatynę umieszczamy w szklance i zalewamy minimalną ilością wrzątku. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia proszku. Lekko ostudzoną 
żelatynę dolewamy do świeżo wyciśniętego soku z 
marchewek. Jeśli wolimy 
słodycze smaki można dosłodzić np. 
ksylitolem. Przelewamy do przygotowanego naczynia i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego J

