Wykonanie
Czas na
marchewkowy podwieczorek. Nasza propozycja to pyszna
galaretka przygotowana ze świeżo wyciśniętego soku z
marchewek. Intensywna w smaku, mocno marchewkowa, zdecydowanie lepsza niż kupne
galaretki owocowe, choć mniej słodsza :)
Czas przygotowania 5 minut + kilka godzin chłodzeniaIlość porcji: 2-4Składniki:1 litr świeżo wyciskanego soku z
marchewek4-5 łyżeczek
żelatynyListki
mięto do ozdoby
Żelatynę umieszczamy w szklance i zalewamy minimalną ilością wrzątku. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia proszku. Lekko ostudzoną
żelatynę dolewamy do świeżo wyciśniętego soku z
marchewek. Jeśli wolimy
słodycze smaki można dosłodzić np.
ksylitolem. Przelewamy do przygotowanego naczynia i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego J