Wykonanie
Upały trwają,
jabłka się sypią – stąd pomysł na taki serniczek. Smaki
jabłkowo-
miętowe uwielbiam,serniki też – dla mnie to idealny letni deser .2
serki waniliowe homogenizowanegalaretka agrestowa i łyżka
żelatyny3/4 szklanki
musu jabłkowegokilka listków świeżej
miętyGalaretkę wraz z
żelatyną rozpuszczamy w szklance wrzątku, dodajemy listki
mięty, studzimy dokładnie mieszając. Gdy
galaretka zaczyna zastygać wyjmujemy
miętę , dodajemy
mus jabłkowy i
serki, ubijając lekko trzepaczką. Wlewamy do odpowiedniego naczynia i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Ale już po kilku godzinach orzeźwiający deserek jest gotowy.U mnie w ten upał rozszedł się błyskawiczne.Smacznego !Serniczek zdobył pierwszą nagrodę w słodkim konkursie
Winiar na blogu Joli i PiotraDodatkowo stał się źródłem mojej wielkiej dumy, bo nastoletni wnuk mojej najstarszej siostry zrobił go samodzielnie według przepisu na rodzinną uroczystość, sprawiając wszystkim pyszną niespodziankę