ßßß
Ciasto wyszło pyszne i smakowało faktycznie jak snickers. Najlepiej zrobić snickers wcześniej i wstawić na noc do lodówki, żeby się dobrze kroił. Zrobiłam to ciasto z połowy porcji i pokroiłam na malutkie kawałeczki, które znikały jeden za drugim.Przepis na snickers bez pieczeniaSkładniki:foremka o wymiarach 15 cm x 15 cm400 ml cukru pudru150 ml ciastek digestive, pokruszonych90 g masła150 ml masła arachidowego75 ml orzeszków ziemnych2 czubate łyżki dulce de leche½ porcji ganacheWykonanie:Masło utrzyj z masłem arachidowym na jednolitą masę. Podczas ucierania dodaj cukier puder. Następnie dodaj pokruszone ciastka, część orzechów ziemnych i wymieszaj masę łyżką. Masę wyłóż do foremki wyłożonej folią i wygładź powierzchnię. Posyp resztą ziemnych orzeszków i lekko dociśnij. Teraz rozprpwadż równomiernie dulce de leche. Wstaw do lodówki na kilka godzin.Schłodzony snickers pokryj polewą czekoladową – ganache. Kiedy ganache zastygnie pokrój snickersa na małe kawałki.
Polecane przepisyProsty przepis na sernikBajaderki piernikowe z dulce de lecheAmerykańskie pancakes z malinami i jagodamiCiasto z pianką jogurtowo kokosową i galaretkąPomarańczowy budyń na deser