ßßß Cookit - przepis na Medaliony pieczone w śliwkowej glazurze

Medaliony pieczone w śliwkowej glazurze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle cielce 6 sztuk
powidła śliwkowe 300 gramów
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
imbir 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
goździki mielone 1 szczypta
sól według uznania
Wykonanie:
Powidła podgrzać i przetrzeć przez sito, dodać wino i przyprawy korzenne, wymieszać. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, posolić i posmarować ostudzonym dipem śliwkowym. Odstawić na 40 minut. Sznycle upiec na grillu, często przewracając i w miarę potrzeby smarując sosem śliwkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8920/Medaliony-pieczone-w-sliwkowej-glazurze