Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielce 6 sztuk
powidła śliwkowe 300 gramów
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
imbir 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
goździki mielone 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:Powidła podgrzać i przetrzeć przez sito, dodać
wino i
przyprawy korzenne, wymieszać.
Mięso lekko rozbić tłuczkiem, posolić i posmarować ostudzonym dipem
śliwkowym. Odstawić na 40 minut. Sznycle upiec na grillu, często przewracając i w miarę potrzeby smarując
sosem śliwkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: