Wykonanie
Uwielbiam grzańce, a moim faworytem jest grzaniec galicyjski :) Ostatnio zrobiłam kilka
razy podobny, wg mojej receptury, czyli wszystko dodane co lubię :) Wersja sprawdza się praktycznie do różnego
wina. Robiłam już na
czerwonym winie półsłodkim, wytrawnym (dodałam odrobinę
cukru), jak i na
białym winie z
jabłek :) Zawsze wyszły pyszne :)A oto przepis na 1 szklankę:250 ml
wina (czerwone lub białe)1 laska
cynamonu4
goździkiszczypta suszonego
imbiruWino wlewamy do rondelka i podgrzewamy. Gdy jest już gorące, wlewamy do szklanki bądź kubka i dodajemy
cynamon,
imbir i
goździki. Jeśli ktoś chce dodać
cukier, najlepiej rozmieszać go jeszcze jak
wino jest w rondelku. No i to cała filozofia :)Pozdrawiam wszystkich :)
R E K L A M A