ßßß Cookit - przepis na Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

nazwa

Wykonanie

Jeśli chcesz przyrządzić dorsza i chcesz, by był naprawdę smaczny, aromatyczny, soczysty i pachnący, skorzystaj z kilku porad w zakresie jego przyrządzenia. Parę minut i obiad gotowy!
Składniki :
filet z Dorsza (kupiłam 1 duży płat z czego wyszły 4 kawałki)
koło 4 ząbki czosnku
około 4 plasterki masła
koperek (4 gałązki) + do posypania ziemniaczków
1 cytrynka (4 plasterki + sok do skropienia)
sól, pieprz ziołowy do smaku
Poporcjuj rybkę wedle uznania. Każdy kawałek ułóż na oddzielnym kawałku folii aluminiowej (tak dużym, by można go potem owinąć – szczelnie).
Dopraw solą i pieprzem a następnie na każdy kawałek połóż po jednym plasterku masła.
Następnie obierz czosnek, pokrój w plasterki i po parę ułóż na rybce. Potem gałązkę koperku.
A na koniec po pół plasterka cytrynki.
Zamknij folię szczelnie tak aby podczas pieczenia nic nie wypłynęło. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200’C na około 20 minut.
Aromatyczny, gotowy, z ziemniaczkami
Źródło:http://bettycook.pl/2013/12/dorsz-pieczony-w-folii