Wykonanie
Jeśli chcesz przyrządzić
dorsza i chcesz, by był naprawdę smaczny, aromatyczny, soczysty i pachnący, skorzystaj z kilku porad w zakresie jego przyrządzenia. Parę minut i obiad gotowy!Składniki :
filet z Dorsza (kupiłam 1 duży płat z czego wyszły 4 kawałki)koło 4 ząbki
czosnkuokoło 4 plasterki
masłakoperek (4 gałązki) + do posypania ziemniaczków1
cytrynka (4 plasterki + sok do skropienia)
sól,
pieprz ziołowy do smakuPoporcjuj
rybkę wedle uznania. Każdy kawałek ułóż na oddzielnym kawałku folii aluminiowej (tak dużym, by można go
potem owinąć – szczelnie).Dopraw
solą i
pieprzem a następnie na każdy kawałek połóż po jednym plasterku
masła.Następnie obierz
czosnek, pokrój w plasterki i po parę ułóż na
rybce.
Potem gałązkę
koperku.A na koniec po pół plasterka
cytrynki.Zamknij folię szczelnie tak aby podczas pieczenia nic nie wypłynęło. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200’C na około 20 minut.Aromatyczny, gotowy, z ziemniaczkami