Wykonanie
Jest parę rzeczy które podkreślają smak i wyjątkowość
wędzonego łososia, dzięki którym staje się on bardzo efektowną przystawką. Jeżeli się postaramy, może nam wyjść całkiem fikuśna, godna nie jednej restauracji kompozycja;)Składniki :
wędzony łosoś – drobno poszatkuj
por – pokrój w pół talarki, liście zachowaj do ozdoby
ogórki kiszone – pokrój w drobną kosteczkęparę
oliwek – pokrój do ozdoby
natka pietruszki – poszatkuj
sok z cytryny – skropl całośćinne zielone ozdoby – np.
szczypiorekUkładamy/tworzymy dowolną kompozycję :), którą samodzielnie mieszamy w trakcie konsumpcji.Mam nadzieję, że pobudziłam Wasze
kubki smakowe 😀
reklama
BettySzczęśliwa mężatka i mama Zuzi. Gotuję, bo lubię! Mam nadzieję, że moje wpisy zainspirują cię do kuchennych eksperymentów. Zobacz również mój profil Beata Filak na Google+