ßßß
 
            
         Kopytka…mmm – uwielbiamy je! Idealne jako dodatek do sosu, my jednak najbardziej lubimy podsmażone na patelni na złoty kolor. Mniam! Szybkie wykonanie, i super zabawa dla dziecka – mój syn uwielbia je kroić i gotować:)Składniki:1 kg ugotowanych ziemniaków1 łyżka mąki ziemniaczanejokoło 2,5 szklanki mąki pszennej1 jajkosólMąki i sól wysypać do dużej miski, albo na stolnicę. Następnie wyłożyć ziemniaki przeciśnięte przez praskę i jajko. Zagnieść, podsypując ewentualnie dodatkową mąką tak, aby uzyskać ciasto na tyle twarde, aby można je było pokroić nożem. Gotuję w wodzie z dodatkiem oliwy i soli, ok 2-3 minuty do wypłynięcia.Zawsze wychodzą!SMACZNEGO !!!
Kopytka…mmm – uwielbiamy je! Idealne jako dodatek do sosu, my jednak najbardziej lubimy podsmażone na patelni na złoty kolor. Mniam! Szybkie wykonanie, i super zabawa dla dziecka – mój syn uwielbia je kroić i gotować:)Składniki:1 kg ugotowanych ziemniaków1 łyżka mąki ziemniaczanejokoło 2,5 szklanki mąki pszennej1 jajkosólMąki i sól wysypać do dużej miski, albo na stolnicę. Następnie wyłożyć ziemniaki przeciśnięte przez praskę i jajko. Zagnieść, podsypując ewentualnie dodatkową mąką tak, aby uzyskać ciasto na tyle twarde, aby można je było pokroić nożem. Gotuję w wodzie z dodatkiem oliwy i soli, ok 2-3 minuty do wypłynięcia.Zawsze wychodzą!SMACZNEGO !!!