Wykonanie

Mini calzone, francuska wersja włoskiego dania ;-) Mini - w sam raz na przystawkę do pożywnej pasty (na przykład jednej z Naszego bloga) ;-) Polecam, palce lizać!składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1 puszka
pomidorówpepperoni
mozzarellaświeża
bazyliaparę
pieczarek1
jajko (tylko
białko)Z
ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o
boku około 8 cm. Połowę (trójkąta!) smarujemy sosem z puszki dobrze doprawionym
czosnkiem,
pieprzem,
solą, nastepnie na każdym trójkąciku kładziemy 3 listki
bazylii, plaster
mozzarelli, plasterki pepperoni i pokrojoną
pieczarki. Następnie zamykamy kwadrat dociskając widelcem i smarujemy ciasto
białkiem. Następnie zapiekamy w 175C, aż pięknie zbrązowieje ;-)Smacznego!!!!!!!!!O.