Wykonanie

Składniki:1 podwójny
filet z kurczakaprzyprawa pikantna do
kurczakapapryka słodka mielona
przyprawa do potraw
pieprz cytrynowy1 łyżeczka
papryki słodkiej w płatkach1
brokułfolia spożywczaWykonanie:
Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy
mięso tłuczkiem owiniętym w folię (tak jak na
schabowe). Łączymy ze sobą wszystkie
przyprawy, mieszamy, po czym posypujemy delikatnie
mięso z obu stron i odkładamy.
Brokuł myjemy, osuszamy i odcinamy różyczki. Wkładamy do garnka, zalewamy
wodą i solimy, gotujemy na miękko. Ugotowany
brokuł odcedzamy studzimy i blendujemy.

Na płacie
mięsa układamy grubo farszu, zaginając boki do środka i zwijając
mięso tworząc rulonik. Na blacie rozwijamy folię spożywczą, ucinamy kawałek, kładziemy roladkę i zawijamy ją w folię spożywczą, końce skręcamy, tworząc cukiereczki, końce związujemy nitką. Gotowe roladki wkładamy do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie wyjmujemy je i wrzucamy do gotującej się
wody. Gotujemy na małym ogniu przez około 35 minut. Wyjmujemy z
wody oraz foli spożywczej.

Należy pamiętać, aby
mięso roladek dobrze doprawić, gdyż później nie będzie już takiej możliwości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

