Składniki:1 kg skrzydełek z kurczaka3 szklanki płatków kukurydzianych2 łyżeczki soli1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka pieprzu Cayenne¼ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego3 krople tabasco½ szklanki mąki ziemniaczanejolej do smażenia1 łyżeczka czosnku w proszku lub jeden ząbek świeżego czosnku na ciasto:1 szklanka mąki pszennej1 szklanka mleka1 jajkoodrobina soliWykonanie:Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Skrzydełka przecinamy w stawie aby uzyskać pojedyncze kawałki, lotkę wyrzucamy. Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie z papryką słodką i ostrą, pieprzem czarnym i pieprzem Cayenne oraz kilkoma kroplami tabasco. Ilość użytych przypraw zależy od tego jak ostre skrzydełka chcemy utrzymać, u mnie są to skrzydełka łagodne. Ugotowane skrzydełka odsączamy.W tym czasie przygotowujemy ciasto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy aż do otrzymania jednolitej konsystencji. Przygotowujemy mieszankę z płatków kukurydzianych. Płatki kruszymy i łączymy z mąką ziemniaczaną, można również dodać kilka łyżek bułki tartej. Każdy kawałek skrzydełka moczymy w cieście a następnie w mieszance z płatków dociskając aby płatki dobrze się przykleiły.Tak panierowane kawałki skrzydełek wrzucamy na głęboki gorący olej i smażymy aż do zarumienienia. Panierka staje się soczysta i chrupiąca. Serwujemy zaraz po upieczeniu. Najlepiej smakują z frytkami.