ßßß
Czas przygotowania: 30 minSkładniki:1 kg mięsa mielonego (użyłam wyłącznie mielonej łopatki wieprzowej, ale cevapcici można przyrządzić również z mieszanki mięs, np. wieprzowo-wołowej)2 białka2 średniej wielkości cebule3 ząbki czosnku3 czubate łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki papryki ostrejsól, pieprzolej rzepakowyPrzygotowanie :Cevapcici smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego (z każdej strony po kilka minut). Gotowe danie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywemInformacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →