ßßß
 
            
         Czas przygotowania: ok. 20 minSkładniki :6 jaj ugotowanych na twardo2 grube plastry szynki3 łyżki majonezu (najlepiej dekoracyjnego, jest bardziej gęsty i dobrze spaja masę)1/2 łyżeczki musztardy stołowej (lub kremskiej)kilka ugotowanych pieczarekświeży szczypioreksól, pieprzdo przyozdobienia: kiełki pszenicy/brokułów i szczypiorekPrzygotowanie :Ugotowane i ostudzone jajka należy obrać ze skorupek i przepołowić. Wyjąć żółtka i ugnieść je widelcem/łyżką razem z majonezem, musztardą i przyprawami. Plastry szynki i pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać do masy. Do tego wsypać pokrojony szczypiorek i wszystko delikatnie wymieszać. Masą wypełnić białka, a wierzch przyozdobić pozostałym szczypiorkiem i kiełkami.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Czas przygotowania: ok. 20 minSkładniki :6 jaj ugotowanych na twardo2 grube plastry szynki3 łyżki majonezu (najlepiej dekoracyjnego, jest bardziej gęsty i dobrze spaja masę)1/2 łyżeczki musztardy stołowej (lub kremskiej)kilka ugotowanych pieczarekświeży szczypioreksól, pieprzdo przyozdobienia: kiełki pszenicy/brokułów i szczypiorekPrzygotowanie :Ugotowane i ostudzone jajka należy obrać ze skorupek i przepołowić. Wyjąć żółtka i ugnieść je widelcem/łyżką razem z majonezem, musztardą i przyprawami. Plastry szynki i pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać do masy. Do tego wsypać pokrojony szczypiorek i wszystko delikatnie wymieszać. Masą wypełnić białka, a wierzch przyozdobić pozostałym szczypiorkiem i kiełkami.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →