ßßß Cookit - przepis na Jajka o bogatym wnętrzu

Jajka o bogatym wnętrzu

nazwa

Wykonanie

Opublikowano 10 kwietnia 2013, autor: M.
Danie, które przywołuje wiosnę- czyli faszerowane połówki jaj ugotowanych na twardo. Smaczny dodatek do sałatek lub pomysł na zdrowy podwieczorek :)
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki :
6 jaj ugotowanych na twardo
2 grube plastry szynki
3 łyżki majonezu (najlepiej dekoracyjnego, jest bardziej gęsty i dobrze spaja masę)
1/2 łyżeczki musztardy stołowej (lub kremskiej)
kilka ugotowanych pieczarek
świeży szczypiorek
sól, pieprz
do przyozdobienia: kiełki pszenicy/brokułów i szczypiorek
Przygotowanie :
Ugotowane i ostudzone jajka należy obrać ze skorupek i przepołowić. Wyjąć żółtka i ugnieść je widelcem/łyżką razem z majonezem, musztardą i przyprawami. Plastry szynki i pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać do masy. Do tego wsypać pokrojony szczypiorek i wszystko delikatnie wymieszać. Masą wypełnić białka, a wierzch przyozdobić pozostałym szczypiorkiem i kiełkami.
Informacje o M.
Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)
Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Źródło:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2013/04/10/jajka-o-bogatym-wnetrzu-2