Wykonanie
Opublikowano 10 kwietnia 2013, autor: M.Danie, które przywołuje wiosnę- czyli faszerowane połówki jaj ugotowanych na twardo. Smaczny dodatek do sałatek lub pomysł na zdrowy podwieczorek :)
Czas przygotowania: ok. 20 minSkładniki :6 jaj ugotowanych na twardo2 grube plastry
szynki3 łyżki
majonezu (najlepiej dekoracyjnego, jest bardziej gęsty i dobrze spaja masę)1/2 łyżeczki
musztardy stołowej (lub kremskiej)kilka ugotowanych
pieczarekświeży
szczypioreksól,
pieprzdo przyozdobienia:
kiełki pszenicy/brokułów i
szczypiorekPrzygotowanie :Ugotowane i ostudzone
jajka należy obrać ze skorupek i przepołowić. Wyjąć
żółtka i ugnieść je widelcem/łyżką razem z
majonezem,
musztardą i
przyprawami. Plastry
szynki i
pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać do masy. Do tego wsypać pokrojony
szczypiorek i wszystko delikatnie wymieszać. Masą wypełnić
białka, a wierzch przyozdobić pozostałym
szczypiorkiem i
kiełkami.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →