Wykonanie
Udka kurczaka to już taka standardowa potrawa. Wystarczy jednak go trochę urozmaić i już mamy nowe smaczne danie.


SKŁADNIKI:6
udek kurczaka2 łyżki
ostrego ketchupu1 łyżeczka
ziół do drobiu1 łyżka
olejuWYKONANIEUdka płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce wlewamy
ketchup, wsypujemy
zioła- mieszamy. Zostawiamy na ok 1 godzinę.Na patelni rozgrzewamy
olej. Wkładamy
mięso, wlewamy marynatę, obsmażmy. Zmniejszamy ogień , przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok 30 min. Podajemy z surówką,
ziemniakami. Lub tak, jak lubimy.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.