Wykonanie
Naleśniki dla łasuchów, wszystko co najlepsze!
Naleśniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.
Dodatki:NutellaŚliwella ETERNO
czekolada Milka
Bita śmietanaSmarujemy naleśnika nutellą i składamy w rożek. Na wierzchu smarujemy śliwellą, która idealnie przełamuje słodki smak, dodając lekkiego orzeźwiającego kwaskowego posmaku. Na wierzch dajemy
bitą śmietaną i posypujemy startą
czekoladą.Można się zasłodzić, ale co tam - raz się żyje :) Dlatego naprawdę polecam łasuchom.Smacznego!
Ciasto jest tradycyjne, polskie, takie jak robiła babcia. Zwykle robimy z masą
serową, takie najbardziej pospolite, ale niezmiennie smaczne. Tym razem zaszaleliśmy i dodatki to już nasza fantazja - każdy dorzucił to co najbardziej lubi i wyszło ekstra połączenie. Dodajemy do akcji:Naleśnikowe wariacje, na śniadanie, obiad i kolacje