ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka ze Śliwellą ETERNO podane na ciepło

Ciasteczka ze Śliwellą ETERNO podane na ciepło

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj przedstawiam propozycję ciasteczek - babeczek ze Śliwellą ETERNO, posypane orzechami i podane na ciepło. Idealny podwieczorek po długim, jesiennym spacerze.
Składniki:
kruche babeczki - 1 opakowanie
Konfitura czekoladowo-śliwkowa Śliwella ETERNO - 1 słoik
orzechy włoskie
Przyrzadzanie:
DRUGI szybki, prosty i sprawdzony przepis, który możecie wykonać nawet z dzieciakami. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w wyżej wymienione składniki, a w ciągu paru minut wyczarujecie przepyszne ciasteczka, które możecie modyfikować wedle własnych upodobań.
Już wczoraj zdradziłam Wam, ze kruche babeczki można kupić gotowe, są sprzedawane po ok. 30 sztuk w kartonowych opakowaniach, na pewno kupicie je w każdym markecie.
Na każdą babeczkę wykładamy Śliwellę ETERNO . Możecie użyć również konfitury truskawkowo-czekoladowej: Truskawella ETERNO . Kruszymy orzechy. Możecie użyć również migdały lub/i orzechy laskowe. Babeczki posypujemy orzechami. My jeszcze dodatkowo posypaliśmy kolorową, cukierniczą posypką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni C na 5 minut. Uważajcie, żeby nie przypiec, chodzi tylko o pogrzanie ciasteczek. Podawać ciepłe.
Do ciasteczek polecam pyszną, gorącą herbatkę z cytrynkami ETERNO, a dla dzieci kakao - "pysznościowy" podwieczorek dla małych łasuchów (wiem, wiem, że się powtarzam, ale to jest tekst dzieciaków - idealnie trafione do tego deseru).
Smacznego!
Źródło:http://przysmakieterno.blogspot.com/2011/11/ciasteczka-ze-sliwella-eterno-podane-na.html