Wykonanie
Dzisiaj przedstawiam propozycję
ciasteczek - babeczek ze Śliwellą ETERNO, posypane
orzechami i podane na ciepło. Idealny podwieczorek po długim, jesiennym spacerze.Składniki:kruche babeczki - 1 opakowanie
Konfitura czekoladowo-śliwkowa Śliwella ETERNO - 1 słoik
orzechy włoskiePrzyrzadzanie:DRUGI szybki, prosty i sprawdzony przepis, który możecie wykonać nawet z dzieciakami. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w wyżej wymienione składniki, a w ciągu paru minut wyczarujecie przepyszne
ciasteczka, które możecie modyfikować wedle własnych upodobań.Już wczoraj zdradziłam Wam, ze kruche babeczki można kupić gotowe, są sprzedawane po ok. 30 sztuk w kartonowych opakowaniach, na pewno kupicie je w każdym markecie.Na każdą babeczkę wykładamy Śliwellę ETERNO . Możecie użyć również
konfitury truskawkowo-czekoladowej: Truskawella ETERNO . Kruszymy
orzechy. Możecie użyć również
migdały lub/i
orzechy laskowe. Babeczki posypujemy
orzechami. My jeszcze dodatkowo posypaliśmy kolorową, cukierniczą posypką.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni C na 5 minut. Uważajcie, żeby nie przypiec, chodzi tylko o pogrzanie
ciasteczek. Podawać ciepłe.
Do
ciasteczek polecam pyszną, gorącą
herbatkę z
cytrynkami ETERNO, a dla dzieci
kakao - "pysznościowy" podwieczorek dla małych łasuchów (wiem, wiem, że się powtarzam, ale to jest tekst dzieciaków - idealnie trafione do tego deseru).
Smacznego!