Wykonanie

Składniki:2 plastry
karkówki (ilość uzależniona od osób)
Przyprawy do
karkówki1 słoik:
Żurawina z
Pigwą ETERNO
Bagietka +
Cytrynki z
Imbirem ETERNOPrzyrządzanie:Rozbić plastry (1 cm)
karkówki, przesypać
przyprawą do dań z grilla, na całej powierzchni plastra rozsmarować
Chrzan z
Żurawiną Eterno, na kolejny plaster ułożyć
Żurawinę z
Pigwą Eterno -
przetwory zużywamy w zależności od plastrów
karkówki, a to co pozostanie podajemy na stół jako dodatki do grilla. Potrawę można przygotować zarówno w piecu w temperaturze 180 0 C przez 15-20min, lub na na grillu na średniej wysokości palenisku.
Karkówkę podajemy z frytkami lub pieczonymi
ziemniakami.

Wyśmienitym dodatkiem do grillowanego
mięsa jest
Ketchup Morelowy ETERNO. Jest to przepyszny, ostry sos
morelowy, który dzięki odpowiednim
przyprawom ma niesamowity i bardzo ciekawy smak. Ostatnio na grillu używaliśmy do pieczonej
kaszanki - polecam, to jest po prostu: "niebo w gębie"! ;):)Świetnym dodatkiem będzie
pieczywo imbirowe. Jego przygotowanie jest niezwykle proste: świeżą
bagietkę kroimy pod kątem na niewielkie kromki. Następnie otwieramy słoiczek C ytrynek z
Imbirem Eterno i smarujemy kromki
pieczywa syropem. Tak przygotowane
pieczywo rozkładamy na grillu. (pozostałe plastry ze słoiczka możemy oczywiście wykorzystać do sporządzania
napojów).

smacznego * smacznego * smacznego * smacznego * smacznego * smacznego