Wykonanie

Składniki:Duża, twarda
gruszkaSłoik
Mango z
Wanilią ETERNOCzerwone,
półwytrawne winoPrzyprawy:
goździki, 150g
cukruLody waniliowe
Przyrządzanie:Przelać
wino do garnka, wsypać
cukier, dodać
goździki, podgrzać lekko
wino. Gdy rozpuści się
cukier włożyć obraną – całą
gruszkę. Gotujemy na małym ogniu do miękkość, około 25 minut. Nie dopuścić do rozgotowania
owocu.

Wyjąć
gruszkę z garnka, przekroić na pół, wydrążyć gniazdo nasienne, ułożyć na talerzu. Na wydrążoną
gruszkę użyjemy składnika który nada wyjątkowego charakteru tej potrawie czyli polejemy
Wiśniami z
Syropem ETERNO .
Gruszkę można również przeciąć pionowo, wydrążyć. Ułożyć np.
Mango z
Wanilią ETERNO, polać
syropem i przykryć czapeczką z końcówki
gruszki.

Do tego pysznego deseru można zastosować inne
przetwory ETERNO, np.:
mango z
żurawiną ,
mango z
wanilią ,
żurawinę z
pigwą,
pigwę w
syropie,
ananasa z
wanilią,
papaję z kwiatem czarnego bzu.Można dowolnie modyfikować ten przepis: oprócz innych
przetworów owocowych ETERNO, możecie dodać na wierzch
bitą śmietanę lub
lody, najlepiej
waniliowe. Wszystko zależy od Waszej fantazji kulinarnej.Polecam ten przepis wszystkim, jest naprawdę wyśmienity i bardzo prosty w przyrządzeniu!Aha, nie wylewajcie
wina !!! - można je podać jako grzańca - jest wyśmienite, z lekkim posmakiem
gruszki i
goździków. Aż żal by było nie wypić.Polecam i smacznego ;)