ßßß
Składniki:1 duża główka czosnku1 opakowanie ciasta francuskiego200 g roztopionego masła60 g orzechów włoskichbułka tartasól, pieprzSposób przygotowania:Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Orzechy włoskie drobno kruszymy. Płat ciasta francuskiego tniemy, zaczynając od krótszego boku, w paski o szerokości ok. 5 cm, a następnie przekrajamy je na pół.Każdy pasek smarujemy roztopionym masłem, a następnie posypujemy odrobiną czosnku, orzechów i przypraw na całej długości. Rolujemy paski, podwijając brzegi do środka tak, by stworzyć szczelnie zamknięte „paczuszki”. Każdą z nich zanurzamy w pozostałym maśle i obtaczamy w bułce tartej.Układamy zawiniątka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 20 – 30 minut.Po upieczeniu można, jak kto lubi tłusto i porządnie, wrzucić do rozgrzanej frytkownicy na ok. 1 minutkę – bułka ładnie się wówczas obsmaży!