Owsianka na śniadanie jest u mnie niemal codziennie. Ostatnio w mojej kuchni pojawiły się płatki jaglane i tak sobie leżały w kuchni, chyba troszkę o nich zapomniałam. Szukając żurawiny natknęłam się właśnie na jaglane płatki i tak sobie pomyślałam, że zrobię z nim owsiankę no poprawnie jaglankę. Znalazłam jeszcze błąkający się napójkokosowy i tak powstało pyszne śniadanie. Jaglanka bardzo mi smakowała i teraz będzie na zmianę z owsianką.Zapraszam :-)Składniki:- 200 g napojukokosowego (od Alpro)- 4 łyżki płatków jaglanych- łyżka syropudaktylowego- śliwki i winogrona- syropdaktylowy do polania w płatki migdałów do posypaniaWykonanie:Do garnka wlewamy napójkokosowy i wsypujemy płatki. Gotujemy tak długo na niewielkim gazie, aż płatki wchłoną cały płyn. Na koniec dodajemy odrobinę słodyczy czyli syropdaktylowy, jak go nie macie to dodajcie miodu. Przekładamy jaglankę do dwóch miseczek, dodajemy pokrojone na kawałki śliwki, winogrona, polewamy jeszcze syropem i posypujemy płatkami migdałów - kilka wystarczy.