Wykonanie

Kiedy na dworze jest tak gorąco, zupełnie nie mam ochoty na jedzenie. Pilnuję jednak regularnych posiłków i staram się nie omijać
pory jedzenia :) Nawet, jeśli ma być to
jabłko, czy szklanka Arbuzady ;)Dziś zapraszam was na ultra lekką i bardzo szybką
sałatkę z
wędzonym łososiem. Proste składniki i pełnia smaku, to to, co cenię na swoim talerzu. Dlatego też wyeliminowałam ze swoich dań dressingi, używając jedynie
oliwy z
orzechów włoskich,
oleju lnianego lub arganowego. Polecam! Odkryjecie na nowo bogactwo smaków :)Składniki:
pomidory malinoweczarne oliwkisałata rzymskasuszone pomodorywędzony łosośogórek gruntowypełnoziarniste
wafle żytnie
awokadoDo dzieła:
Sałatę rwiemy, pozostałe warzywa kroimy i wrzucamy do salaterki.
Suszone pomidory podaję zawsze osobno, aby każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste
wafle żytnie, w związku z tym, że kolacja wypadła u mnie w
porze obiadu ;)Jako świetne naczynia do podawania i przechowywania sałatek polecam Wam produkty polskiej firmy Glasmark - http://www.glasmark.pl. Osobiście bardzo podoba mi się kolekcja szkło-drewno, w mojej kuchni gości ta salaterka: http://www.kupszklo.pl/salaterka-warstwowa-drewno-szklo-fi-215.html i
powiem Wam szczerze, że w rzeczywistości prezentuje się o niebo lepiej. Szkło jest solidne, dno salaterki grube, a drewniana przykrywka - podkładka świetnie spisuje się jako deska do krojenia. Polecam! Zerknijcie na inne produkty z tej i pozostałych kolekcji ;)

