Wykonanie

Tytuł dzisiejszego posta bardzo pompatyczny i jakże MODNY :D No cóż, może dzięki temu odwiedzą mnie miliony :)Ostatnio staram się zagospodarować 100% swojego czasu, wypełniając go nie tylko pracą - ale i treningami. W parze z nimi idą regularne posiłki. Stąd też LUNCH BOX w mojej kuchni :) a właściwie torbie.Co dzisiaj polecam? Pełnoziarniste spaghetti z czerwonym pesto, warzywa gotowane na parze + świeża surówka z pieczoną piersią z
indyka.Składniki: (na 2 porcje)50g
makaronu spaghetti pełne ziarno (25g/porcję)250g
fasolki szparagowej i
brokuła łącznie (125g/porcja)garść roszpunki5
suszonych pomidorów2
pomidorki koktajlowe1 lub 1/2 pieczonej piersi z
indyka lub 10 małych plasterków jak u mnie
zioła prowansalskieDo dzieła:
Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto. Ja mam tym razem gotowe, ale niebawem zrobię domową wersję i podam wam przepis :)
Fasolkę i
brokuły wrzucamy na sito do gotowania na parze lub po prostu gotujemy również al-dente, kiedy warzywa są gotowe, przyprawiamy je
ziołami prowansalskimi. Surówka jest chyba najprostszą sprawą :)
Pomidory odsączamy z
oliwy i podobnie jak
indyka - kroimy w paski, wrzucamy do roszpunki, dodajemy 1 łyżkę
oliwy, w której moczyły się
pomidory i GOTOWE :) Pakujemy wszystko do naszego lunch box'a i jesteśmy gotowi do aktywnego dnia :)PS. Pamiętajcie, że człowiek je głównie OCZAMI :) Zadbajcie, aby wasze lunch box'y były ładne i kolorowe :) Keep strong!PPS. Emilce dziękuję za motywację :*
