ßßß Cookit - przepis na Filet z indyka po francusku

Filet z indyka po francusku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
pojedynczy filet z piersi indyka
olej
przyprawy: sól, pieprz, papryka
30dkg makaronu świderki (oryginalnie penne, ale ja akurat nie miałam)
Sos:
25dkg pieczarek
1 mała cebula
1 łyżka masła
200ml śmietany 30%
przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie
Filet z piersi indyka posypuje solą i pieprzem, polecam kilkoma łyżkami oleju i wkładam na kilka godzin do lodówki. Następnie filet przekładam do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i zapiekam godzinę w temperaturze 200 stopni (co 15minut polewam kilkoma łyżkami oleju)
W tym czasie przygotowuje sos pieczarkowy. Przepis znajdziecie tutaj
Makaron świderki gotuje według wskazówek na opakowaniu.
Na talerzach układam kolejno: makaron, sos pieczarkowy, a na wierzchu filet z indyka pokrojony w plastry. Ja podałam z polskimi ogórkami konserwowymi:)
SMACZNEGO!!!
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/07/filet-z-indyka-po-francusku.html