ßßß
Cookit - przepis na Filet z indyka po francusku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Filet z indyka po francusku
Składniki
Filet z piersi indyka
Olej
Pieczarki
Cebula
Masło
Śmietana kremówka
Wykonanie
Składniki:pojedynczy
filet z piersi indyka
olej
przyprawy
:
sól
,
pieprz
,
papryka
30dkg
makaronu
świderki (oryginalnie penne, ale ja akurat nie miałam)Sos:25dkg
pieczarek
1 mała
cebula
1 łyżka
masła
200ml
śmietany 30%
przyprawy
:
sól
,
pieprz
Przygotowanie
Filet z piersi indyka
posypuje
solą
i
pieprzem
, polecam kilkoma łyżkami
oleju
i wkładam na kilka godzin do lodówki. Następnie filet przekładam do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i zapiekam godzinę w temperaturze 200 stopni (co 15minut polewam kilkoma łyżkami
oleju
)W tym czasie przygotowuje
sos pieczarkowy
. Przepis znajdziecie tutaj
Makaron
świderki gotuje według wskazówek na opakowaniu.Na talerzach układam kolejno:
makaron
,
sos pieczarkowy
, a na wierzchu
filet z indyka
pokrojony w plastry. Ja podałam z polskimi
ogórkami
konserwowymi:)SMACZNEGO!!!
Źródło:
http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/07/filet-z-indyka-po-francusku.html
Przepisy powiązane
Idealny śmietanowy sos pieczarkowy
Idealny śmietanowy sos pieczarkowy
Idealny śmietanowy sos pieczarkowy
Idealny śmietanowy sos pieczarkowy
Idealny śmietanowy sos pieczarkowy
Składniki powiązane (0)