Wykonanie
Nie tylko francuzi to bagietkożercy:) Również w Polsce bardzo lubimy jeść cieplutkie
bagietki. Proponuje dziś na kolację wersję na ciepło z pysznym farszem.Składniki:2
bagietki3
jajka20dkg
kiełbasy10dkg
pieczarek15dkg
żółtego sera40ml
mleka1/2 łyżeczki
papryki1 łyżeczka
bazyliiPrzygotowanie:Środek
bagietki wydrążamy. W tym celu wycinam w
bagietce rowek o przekroju litery V i podważam nożem, wyjmuje środek. Powinny powstać dwie łódeczki. Kroję w kostkę
kiełbasę,
pieczarki, podsmażam. Kroję
ser.
Jajka wbijam i roztrzepuje w misce. Dodaje składniki z patelni i mieszam. Dolewam
mleka. Kładę
starty ser. Przyprawiam.Gotowe nadzienie wkładam do
bagietek. W rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni piekę 20-25 minut, aż nadzienie się przyrumieni.