Wykonanie


Składniki:
biszkopty ( ja użyłam podłużnych, cienkich - lecz mogą być również inne),150g
malin,140g
jeżyn,500g
mascarpone,1kg
jogurtu greckiego,4 łyżki
cukru pudru,6
galaretek ( ja dałam
wiśniowe ).Przygotowanie:Pierwsza warstwa:

Dno formy (wymiary:25cmX38cm) wyłożyć
biszkoptami.Druga warstwa :

2
galaretki rozpuścić w małej ilości
wody, ostudzić.
Mascarpone zmiksować z
jogurtem greckim i dwiema łyżkami
cukru pudru. Dodać
maliny, nadal miksować. Na koniec dodać rozpuszczoną, ostudzoną
galaretkę i połączyć z masą ( używając nadal miksera). Spróbować masę na smak czy jest wystarczająco słodka. W razie konieczności dodać więcej
cukru pudru. Gotową masę
malinową wylać do formy na
biszkopty i włożyć do lodówki. Pozostawić do stężenia - nie trwa to długo.Trzecia warstwa:Zrobić tak samo jak warstwę drugą z użyciem
jeżyn zamiast
malin. Wylać masę
jeżynową na masę
malinową i pozostawić w lodówce do stężenia.Czwarta warstwa:2
galaretki rozpuścić w 500ml
wody, pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygną włożyć do lodówki. Tężejącą już
galaretkę wylać na górę ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia.

Smacznego!!!