Wykonanie
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co
między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z
dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa i wspaniałym smakiem
dziczyzny, która jest najzdrowszym
mięsem.Najlepszą
porą na
dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie dzikie
mięso jest najsmaczniejsze, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie
zioła, pędy i kora
młodych drzew,
grzyby i leśne
jagody. Jednakże
dziczyzna świetnie smakuje o każdej
porze roku.Dziś chciałbym zaprezentować, w kolejności od góry:
kiełbasę z sarny,
kiełbasę z jelenia oraz
kiełbasę z dzika, które podałem z
ogórkami kiszonymi własnej roboty,
pomidorem i
grzybkami marynowanymi.Zachęcam wszystkich do regularnego jedzenia
dziczyzny, ponieważ naprawdę warto!
Kiełbasa z sarny:
Kiełbasa z jelenia:
Kiełbasa z dzika:
Darz bór!
Smacznego =)