ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka na bułce

Zapiekanka na bułce

nazwa

Wykonanie

Cześć =) Zapiekanka na bułce, to nieograniczona ilość możliwości,
a jednocześnie zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla mrożonych pizz =)
W takich zapiekankach bardzo ważna jest jakość pieczywa.
Najlepsze będą świeże bułki z piekarni z dość wilgotnego ciasta.
Przed nakładaniem dodatków powierzchnię można lekko posmarować masłem lub oliwą z oliwek. Polecamy również użyć sera o konkretnym smaku i nie żałować go, tak na bułkę, jako podkład, jak również na sam wierzch.
Oprócz tego dodajemy trochę ulubionej wędliny, lub nie, jeśli chcemy
wersję bezmięsną, oraz dowolne, drobno i cienko pokrojone warzywa.
Czas pieczenia będzie zależał od indywidualnej zapiekanki.
Należy mieć sprawę pod kontrola (uwaga, żeby nie przesuszyć!) i obserwować stopień roztopienia sera. Gdy ser będzie roztopiony i tylko lekko przyrumieniony,
a w kuchni zacznie roznosić się ponętny zapach, zapiekanka jest gotowa.
W przybliżeniu będzie to ok. 10 minut w 200 st. C.
Na widocznej poniżej zapiekance została użyta wędzona szynka oraz czerwona papryka,
pieczarki i szczypior.
Smacznego =)
Agnieszka
Źródło:http://kasztanowakuchnia.blogspot.com/2014/09/zapiekanka-na-bulce.html