Wykonanie
Cześć =) Zapiekanka na
bułce, to nieograniczona ilość możliwości,a jednocześnie zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla mrożonych pizz =)W takich zapiekankach bardzo ważna jest jakość
pieczywa.Najlepsze będą świeże
bułki z piekarni z dość wilgotnego ciasta.Przed nakładaniem dodatków powierzchnię można lekko posmarować
masłem lub
oliwą z oliwek. Polecamy również użyć
sera o konkretnym smaku i nie żałować go, tak na
bułkę, jako podkład, jak również na sam wierzch.Oprócz tego dodajemy trochę ulubionej
wędliny, lub nie, jeśli chcemywersję bezmięsną, oraz dowolne, drobno i cienko pokrojone warzywa.Czas pieczenia będzie zależał od indywidualnej zapiekanki.Należy
mieć sprawę pod kontrola (uwaga, żeby nie przesuszyć!) i obserwować stopień roztopienia
sera. Gdy
ser będzie roztopiony i tylko lekko przyrumieniony,a w kuchni zacznie roznosić się ponętny zapach, zapiekanka jest gotowa.W przybliżeniu będzie to ok. 10 minut w 200 st. C.Na widocznej poniżej zapiekance została użyta
wędzona szynka oraz
czerwona papryka,
pieczarki i
szczypior.

Smacznego =)Agnieszka