Wykonanie
Bardzo prosta w wykonaniu.
Owoce, ułożone na tarcie mogą być dowolne, wg uznania. Ja użyłam
jeżyn.

Składniki na ciasto:30 dag
mąki15 dag
masła5 dag
margaryny palmy10 dag
cukru pudru5 ugotowane
żółtkaSkładniki na nadzienie:40 dag czarnych
jeżyn ( mogą być mrożone)3
białka12,5 dag
cukru pudruWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny. Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi i podpiec w temperaturze 250 stopni.
Owoce posypać kilkoma łyżkami
cukru ( nie rozgniatać
owoców) wyłożyć na przestudzony placek.
Białka ubić z resztą
cukru, wylać na
owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia.

Ciasto podajemy jeszcze ciepłe z
lodami waniliowymi.