Wykonanie
Zapewne mało kto wie, że w czasach starożytnych Grecy i Rzymianie używali różnych
drożdży w postaci osadów (służących po produkcji
piwa) do spulchniania ciast/
ciasteczek. Ja dziś wykorzystam ten sprawdzony patent :) Muszę powiedzieć, że
ciasteczka wyszły pyszne!

Składniki:2 szklanki
mąki tortowej½ szklanki
piwa1 kostka
margaryny1 słoiczek
dżemuOwoce sezonowe (
maliny,
jeżyny)Wykonanie:
Margarynę,
mąkę i
piwo dokładnie wymieszać i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Następnie rozwałkować na stolnicy wysypanej
mąką i wykrawać kółka szklanką, w połowie
ciastek wydrążyć dziurki. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Przekładać
ciastka dżemem, dziurki wypełniać
jeżynami.