Wykonanie
Do jesieni już nie tak daleko, chłodniejsze dni za kilka, krótkich miesięcy. Zatem muszę uzupełnić swój zapas
nalewkowy :) Dziś robiłam tradycyjną
nalewkę cytrynową. Mam nadzieje, że wyjdzie taka smaczna jak rok temu. Zdjęcie prezentuje dzisiejsze zdjecia (nadająca się do spożycia
nalewka będzie oczywiście bardziej mętna (
miód), o zółtawym zabarwieniu (
cytryna)). Poczekajmy zatem te kilka tygodni :)

Składniki:1/2 litra
wódki1/2 szklanki
miodu3
cytrynyWykonanie:Dwie
cytryny umyć i obrać ze skórki (zostawiając biały miąższ), pokroić i zalać
alkoholem. Pozostawić w ciepłym,
słonecznym miejscu na 3 dni, po czym odcedzić i dodać sok z jeszcze jednej
cytryny i
miód. Po miesiącu przefiltrować i rozlać do buteleczek.