Wykonanie

Po długiej przerwie nowe ciasto :)Składniki:- 50 g
mąki z
amarantusa- 20 g
otrębów owsianych zmielonych na
mąkę- 6
białek jaj + szczypta
soli- 2
żółtka jaj- 10g
kakao odtłuszczonego- płaska łyżeczka
proszku do pieczenia- słodzik w płynie
Białka ubić z
solą na sztywną pianę, dodać
żółtko, słodzik i delikatnie wymieszać, wsypać
mąkę z
amarantusa, zmielone
otręby,
kakao i
proszek do pieczenia - całość wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170°C. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać beztłuszczowym sprayem. Masę wylać na blaszkę. Piec około 12-15 minut.





Z całej blaszki wyszło mi 12 porcji około 30 gramowych:Składniki odżywcze 1 porcji:
Białko: 3,36 gWęglowodany: 3 , 28 gTłuszcze: 1 , 24 gKcal: 41Kategoria:CiastaAutor(ka): blogewelinka Czas publikacji: sobota, 08 lutego 2014 21:14OpcjePoleć znajomemu wpis „Ciasto z
mąki z amarantusa”