Wykonanie
Do przygotowania rolady potrzebujemy:- 1/2 piersi z
indyka (około 500 g)-
ser feta (50 g)-
mozzarella - zottarella (50 g)-
oliwki zielone (20 g)-
oliwki czarne (20 g)-
musztarda dijon - 1 łyżeczka (10 g)-
mozzarella ser tatry (30 g)-
sól i
pieprz- 1 kostka
czosnek Knorr (4 g)-
przyprawa vegeta pikantna (5 g)Piekarnik rozgrzewamy do 190°C, blaszkę wykładamy folią aluminiową i spryskujemy beztłuszczowym sprayem Pam.
Mięso myjemy i wykrajamy niepotrzebne błonki i żyłki, rozkrajamy tak aby uformować duży prostokąt, rozbijamy tłuczkiem. Solimy i
pieprzymy z obu stron. Rozkruszamy kostkę
czosnkową Knorr.
Ser feta, drobno pokrojoną zottarellę oraz
oliwki przekładamy do miseczki, dodajemy
musztardę dijon i mieszamy. Dodajemy
ser tarty
mozzarella i ponownie mieszamy. Pastę wykładamy na płat
indyka i zawijamy w roladę, którą obsypujemy
vegetą pikantną. Pieczemy 50 minut, przewracając co jakiś czas roladę i podlewając tym co się wysączyło.
Składniki odżywcze dla 100 g rolady (cała ważyła po upieczeniu 480 g):
Białko: 25,06 gWęglowodany: 1 , 13 gTłuszcze: 5 , 51 gKcal: 160