ßßß Cookit - przepis na Rolada z piersi indyka z mozzarellą i oliwkami

Rolada z piersi indyka z mozzarellą i oliwkami

nazwa

Wykonanie

Do przygotowania rolady potrzebujemy:
- 1/2 piersi z indyka (około 500 g)
- ser feta (50 g)
- mozzarella - zottarella (50 g)
- oliwki zielone (20 g)
- oliwki czarne (20 g)
- musztarda dijon - 1 łyżeczka (10 g)
- mozzarella ser tatry (30 g)
- sól i pieprz
- 1 kostka czosnek Knorr (4 g)
- przyprawa vegeta pikantna (5 g)
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C, blaszkę wykładamy folią aluminiową i spryskujemy beztłuszczowym sprayem Pam.
Mięso myjemy i wykrajamy niepotrzebne błonki i żyłki, rozkrajamy tak aby uformować duży prostokąt, rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z obu stron. Rozkruszamy kostkę czosnkową Knorr.
Ser feta, drobno pokrojoną zottarellę oraz oliwki przekładamy do miseczki, dodajemy musztardę dijon i mieszamy. Dodajemy ser tarty mozzarella i ponownie mieszamy. Pastę wykładamy na płat indyka i zawijamy w roladę, którą obsypujemy vegetą pikantną. Pieczemy 50 minut, przewracając co jakiś czas roladę i podlewając tym co się wysączyło.
Składniki odżywcze dla 100 g rolady (cała ważyła po upieczeniu 480 g):
Białko: 25,06 g
Węglowodany: 1 , 13 g
Tłuszcze: 5 , 51 g
Kcal: 160
Źródło:http://nienudnadieta.blox.pl/2013/10/Rolada-z-piersi-indyka-z-mozzarella-i-oliwkami.html