Witam was kochani, niestety już po świętach. Na świątecznym stole gościły u nas roladki z nadzieniem szpinakowym. Zdecydowałam się na takie nadzienie bo jest bogate w żelazo, a przede wszystkim pyszne. Zachęcam do wypróbowania.Składniki:filety z piersi kurczaka lub indykaWykonanie:Mięso podzielić na kawałki, z których będzie można zawijać roladki. Rozbić, posypać vegetą.Nadzienie szpinakowe:paczka mrożonego szpinakupół opakowania sera fetakilka ząbków czosnkupieprzsólvegetałyżka masłaWykonanie:Rozmrozić szpinak, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do smaku sól, pieprz, czosnek. Na końcu duszenia dodać pokruszoną fetę. Gdy feta się rozpuści, zdjąć szpinak z ognia i przestudzić. Na filety nakładać nadzienie i uformować w roladki. Każdą roladkę zawinąć w folię aluminiową i gotować na parze ok. 20 min. lub panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu.Smacznego!