Wykonanie
To danie robi się bardzo szybko, nie wymaga wiele zachodu ani wcześniejszych przygotowań; jest tanie i smaczne. Serdecznie polecam, sprawdzi się gdy będzie Wam brakowało czasu albo gdy portfel niespodziewanie okaże się chudszy, niż zakładaliśmy ;)


Składniki :1 kg skrzydełek z
kurczaka50 g.
masła2 łyżki
oleju3-4 ząbki
czosnkupół łyżeczki słodkiej, mielonej
paprykisól ziołowapieprzPrzygotowanie :Umyte skrzydełka dzielę na 2 części, odrzucając końcówki. Na dużej patelni rozgrzewam
olej, przekładam skrzydełka, oprószam je
solą ziołową i pod przykryciem smażę ok. 10 minut, mieszając. Następnie dodaję
masło i grubo posiekany
czosnek, przykrywam i duszę 10 minut. Dodaję
paprykę, doprawiam do smaku, duszę jeszcze 5 minut. Podaję na gorąco, z
sosem słodko-kwaśnym.Przepis autorski.
