Wykonanie
Jeśli macie ochotę na lekki deser, bardzo polecam to zestawienie. Zimny, pełen soku
arbuz połączyłam z jędrnymi
jagodami oraz w mojej wersji z
serkiem waniliowym - można zamiast niego użyć
naturalnego jogurtu. Deser może być gotowy w kilka minut :)

Składniki na 2 porcje :ok. 1 szklanki
czarnych jagódkawałek mocno schłodzonego
arbuza, możliwie z małą ilością pestek2 schłodzone małe
serki waniliowe/lub 2 małe
jogurty naturalnekilka listków świeżej
miętyPrzygotowanie:
Jagody myję i osuszam na sicie.
Arbuza pozbawiam pestek, kroję w cienkie plasterki i następnie w drobną kostkę (kawałek pozostawiam do ozdoby). Na dno szklaneczki wsypuję garstkę
jagód, przykrywam je serkiem/jogurtem, znowu wsypuję
jagody a
potem kostkę z
arbuza. Przykrywam
owoce warstwą serka/jogurtu. Ostatnią warstwę powinny stanowić
jagody. Z odłożonego kawałka
arbuza wykrajam cienkie prostokątne plasterki i wtykam je z
boku szklanki. jeszcze tylko kleks
serka i kilka listków
mięty.Przepis autorski.

