ßßß Cookit - przepis na Smażony pęczak z miodem gryczanym i czosnkiem

Smażony pęczak z miodem gryczanym i czosnkiem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Pyszna, lekko skarmelizowana kasza! Idealny dodatek do mięs, dziś podałam ją do roladek z indyka z grzybami i trawą żubrową : tutaj
Składniki ( dla 2 osób ):
1 szklanka kaszy pęczak
1 łyżeczka miodu gryczanego
1 ząbek czosnku
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka oleju
Przygotowanie :
Gotuję pęczak prawie do miękkości w wodzie z solą, po czym odcedzam dokładnie. Na patelnię wlewam olej i miód, dodaję pęczak, smażę na małym ogniu, mieszając bardzo często, przez ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodaję zmiażdżony ząbek czosnku. Smacznego :)
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/03/smazony-peczak-z-miodem-gryczanym-i.html