Wykonanie
Listopad 4, 2014 Listopad 4, 2014 Listopad 4, 2014 10:15 napisane przez
Miss BerryCzy
czekoladki mogą być Paleo? Oczywiście, jeśli są zrobione z
oleju kokosowego,
mleka kokosowego i
kakao do pieczeniaSłodzone standardowo
stewią i
syropem z agawy.Z tego przepisu wychodzi jedna foremka do
lodu, czyli około 12-15
czekoladek . Po przygotowaniu masy i przełożeniu jej do foremki,
czekoladki trzeba schłodzić przez około 30 minut – 1 godzinę w zamrażalce.Nie są to jednak standardowe
czekoladki. Ze względu na to, że zrobione są ze schłodzonego
oleju kokosowego, topią się bardzo szybko po wyjęciu z lodówki i podczas jedzenia nie wyjdziemy z czystymi rękamiAle za to wspaniale rozpływają się w ustach !Przepis na
Paleo Czekoladki poniżej.
Paleo CzekoladkiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 1 godzinaW
sumie: 1 godzina 10 minutPorcje: 12
czekoladekSkładniki60 g płynnego
oleju kokosowego110 ml
mleka kokosowego1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii50 g
kakao niesłodzonego do pieczenia40 g
syropu z agawy2 łyżeczki ekstraktu ze
stewii (do smaku)Przygotowanie
Olej kokosowy wymieszać z
mlekiem kokosowym i zmiksować za pomocą ręcznego miksera do całkowitego połączenia składników.Dodać ekstrakt z
wanilii,
syrop z agawy, ekstrakt ze
stewii,
kakao i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej, czekoladowej konsystencji.Przełożyć do foremek na
czekoladki (lub do produkcji
lodu) i włożyć do zamrażalki na około 30 minut - 1 godzinę, aby
czekoladki zastygły.Przechowywać w lodówce. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 100 g Kalorie: 390 kcal Tłuszcze: 32,7 g Węglowodany: 18,2 g Błonnik: 0,5 g
Białko: 6 g3 . 2.2807

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania