ßßß
Orzechowe kuleczki bez pieczeniaAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 30 minutW sumie: 45 minutPorcje: około 20 kuleczekSkładniki1 szklanka płatków owsianych (120 g)1 szklanka wiórków kokosowych (100 g)200 g masła orzechowegoodrobina aromatu migdałowego3 łyżki mioduPrzygotowanieW blenderze zmiksować na drobny proszek płatki owsiane i wiórki kokosowe.W dużej misce wymieszać masło orzechowe z miodem i aromatem migdałowym. Dodać zmiksowane płatki owsiane i wiórki kokosowe i wyrobić rękami ciasto, które będzie dosyć kruche.Z ciasta uformować nieduże kulki i położyć na deseczce z papierem do pieczenia.Włożyć za zamrażarki na około 30 minut, następnie przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 23 g (1 kuleczka) Kalorie: 130 g Tłuszcze: 10,3 g Węglowodany: 8,5 g Błonnik: 2,22,2 g Białko: 2,3 g3 . 2.2807Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania