ßßß
Czekoladowy Budyń z Nasion ChiaAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 30 minutW sumie: 35 minutPorcje: 2Składniki300 ml mleka⅓ szklanki nasion Chia3 łyżki niesłodzonego kakao w proszku2 łyżki syropu klonowego1 łyżeczka ekstraktu ze stewii10 g gorzkiej czekolady do posypaniaPrzygotowanieW misce dokładnie wymieszać nasiona Chia, mleko i kakao. Odstawić na 30 minut, żeby nasiona zaabsorbowały wodę.Zmiksować w blenderze do gładkiej konsystencji.Dodać 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczkę ekstraktu ze stewii (ostrożnie) i wymieszać.Podawać w małych miseczkach lub filiżankach, posypać startą gorzką czekoladą. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 205 g Kalorie: 290 kcal Tłuszcze: 14,7 g Węglowodany: 27,5 g Błonnik: 9,8 g Białko: 13,8 g3 . 2.1311
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie